Vrijwilliger worden

Word vrijwilliger en steun onze missie!

Vrijwilliger worden

Een inzameling organiseren

Een groep vrienden, collega's op het werk, leden van een vereniging, iedereen kan het bezoek van onze mobiele inzameling organiseren.

Contacteer ons team om er meer over te weten

Naast uw donaties van bloedproducten hebben we hulp nodig om de inzamelingen te organiseren:

  • Nieuwe donoren rekruteren
  • De inzameling voorbereiden
  • Helpen bij de inzameling

Als u een beetje tijd aan onze vereniging kunt wijden en interesse voor vrijwilligerswerk hebt:

Contacteer ons


Getuigenissen van onze vrijwilligers

Waarom doe ik vrijwilligerswerk bij de bloedgevers ? Toen ik over goed 40 jaar voor de eerste keer bloed doneerde zag ik dat er heel veel nood aan helpende handen was Mijn besluit stond vlug vast om mij aan te bieden om de volgende keer een handje komen te helpen want er komt heel wat bij kijken vanaf dan ben ik als vrijwillige helper begonnen en ondertussen ben ik voorzitter en zijn mijn ogen open gegaan wat er allemaal op een bloeddonatie te doen is van zaal klaarzetten tot opruimen maar ook broodjes klaarmaken tot bediening van de bloedgevers Ik zie nu dat dit niet gaat zonder vrijwilligers en hoop dan ook dat er nog wel wat vrijwillige helpers zouden kunnen bijkomen en mijn dank gaat ook uit naar het bestuur dat steeds vrijwillig paraat staat en samen met mij nog veel kunnen helpen op de bloeddonatie.

Jean

Ik ben al 25 jaar voorzitter van de vriendenkring van bloedgevers van Sint-Pieters-Leeuw. Ik doe dit vrijwilligerswerk met volle overtuiging omdat bloedinzamelingen levensnoodzakelijk zijn. Zelf heb ik 90 keer bloed gegeven tot ik om medische redenen niet meer mocht. Ik wil iedereen aanraden om bloed te geven als de gezondheid het toelaat. De medische wereld is er iedere donor dankbaar voor. Er is niets mooier dan de medemens rechtstreeks te helpen als hij in nood verkeert. Daarom wil ik de bloedinzameling bij ons in stand houden en er alles aan doen om dit samen met mijn echtgenote en enkele andere vrijwilligers in de beste omstandigheden te laten verlopen. Na elke inzameling keer ik met een goed gevoel terug naar huis.

Jos